fbpx

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő


A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő egy ismert üdülőhely Magyarországon, amely a Bükk-hegység lábánál, Bogácson található. A fürdő különlegessége a termálvíz, melynek gyógyító hatásait már évszázadok óta ismerik és használják a helyiek és a látogatók is.

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő komplexuma különféle medencéket kínál, köztük termálmedencéket és gyógyvizes medencéket, amelyek kiválóak a relaxálásra és az egészségmegőrzésre. Emellett a gyógyvíz terápiás célokra is alkalmas, például reumatikus panaszok, mozgásszervi problémák vagy bőrbetegségek kezelésére.

A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő mellett számos egyéb szabadidős és kikapcsolódási lehetőség is található, például sétálóutcák, éttermek, szálláslehetőségek, valamint környékbeli kirándulóhelyek és túraútvonalak is vannak a természeti szépségek felfedezésére.

A Bogács városban található termálfürdők nem csupán kellemes szórakozást, hanem pihentető kikapcsolódást is nyújtanak a gyógyvízben.

A helyi forrásban megtalálható kalcium, magnézium és egyéb hasznos ásványi anyagok segítenek a reumatikus, ízületi és nőgyógyászati problémák, valamint a bőrbetegségek kezelésében.

A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő egész évben várja vendégeit 4 termálmedencével, melyek vízhőmérséklete 35-37 °C között mozog. Nyáron további 9 medence is nyitva áll a látogatók előtt, köztük 6 termálmedence, egy úszómedence és két gyermekmedence.

A gyerekek örömüket lelik az épületben található csúszdákban is, különösen népszerűek a 20 méter hosszú tölcsérvégű „Spacehole” csúszda és a „Wave slide” nevű csúszda.

Érdekesség a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőről

Először a területen olajkutatás folyt, de egy baleset miatt felhagytak vele. 1958-59-ben újabb fúrásokat kezdtek el a Megyei Vízmű Vállalat és a Megyei Tanács megbízásából, azonban már nem olajat, hanem termálvizet kerestek. Bár ez a vállalkozás nem volt olcsó, az új kút kialakítása 500 ezer forintba került, de megtérült a befektetés. A 485 méteres mélységben rábukkantak a kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos, kénes vizek csoportjába tartozó termálvízre, amelynek szabad szénsavtartalma is magas. A fúrás után a helyiek már társadalmi munkában elkezdték az első fürdőmedence gödrének ásását.

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek