fbpx

Pécsi tévétorony

Pécsi tévétorony

A Mecsekben a Misina csúcsán áll a Pécsi tévétorony. 197 méter magasságával hazánk legmagasabb épülete.

A kilátóba lifttel lehet feljutni, a jegy kb. három liter benzin árának felel meg. Én azt gondolom megéri, mert fent Közép-Európa legnagyobb körpanorámás kilátója fogadja a turistákat.

Fent körbejárva Pécs városát, a Baranyai-dombságot, a Mecsek dombjait, távolabb a Villányi-hegységet, a Zengőt, és alkalmanként a Badacsonyt is megcsodálhatjuk. 

2020 februárjában adták át a megújult éttermet és rendezvényhelyszínt. A magasban elfogyasztott ebédre vagy egy megtartott rendezvényre, biztosan különleges emlékként gondolunk vissza.

A Pécsi tévétorony épületében található még egy Dinoszaurusz-kiállítás is. Egy Mecsekben talált dinó rekonstruált mása van kiállítva. A dinón kívül Mecsek terepasztala, a hegység kőzetei, megkövült növények, talajképződési modell, szén- és uránbányászat-történeti emlékek is láthatóak a kiállításon.

Egyéb programlehetőségek a Pécsi tévétorony környékén:


Booking.com

Nyitvatartás:

11 – 18 óra között kedd-vasárnap.

hétfő szünnap.

 

A képet kKészítette: Mrszantogabor a magyar Wikipédia-ról, CC BY-SA 3.0, 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek