fbpx

Szegedi Vadaspark

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg a kapuit, a nagyközönség számára. Ezzel kiérdemelve Magyarország legfiatalabb állatkertje címet.

Szegedi Vadaspark Magyarország egyik meghatározó állatkertje, mely a vidéki látogatóknak és turistáknak egyedülálló élményt nyújt. A nyolcvanas évek végén alapított vadaspark a Szegedi Víztorony közelében terül el, egy gyönyörű parkban, mely természetes környezetben tárja elénk a világ különböző élőlényeit.

A Szegedi Vadaspark összesen több mint 500 állatfajt vonultat fel, a kisebb, édesvízi állatoktól a nagyobb ragadozókig. A park területén számos interaktív bemutató és tanösvény található, amelyek segítségével a látogatók betekintést nyerhetnek az állatok életébe és viselkedésébe. A trópusi területen élő különleges madarak színpompás tollazata, a ragadozók és a vízi állatok etetése mind olyan programok, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak.

A vadasparknak nem csupán az állatok bemutatása a küldetése, hanem a fajok megőrzése és a környezettudatosság elősegítése is. Kiemelt figyelmet fordítanak a fenntartható állattartásra és az oktatásra, hogy a látogatók felelős és tiszteletteljes kapcsolatot alakíthassanak ki a természettel.

A Szegedi Vadaspark atmoszférája varázslatos, a park folyamatosan fejleszti és bővíti kínálatát, hogy mindig új és izgalmas élményeket kínáljon a látogatóknak. A kialakított pihenőhelyek és játszóterek kiváló lehetőséget nyújtanak a családoknak és baráti társaságoknak egy kellemes nap eltöltésére, miközben a természet csodáit fedezik fel.

Szegeden már a hatvanas években tervezgették egy állatkert létrehozását, ennek ellenére csak a nyolcvanas években társadalmi munkában indult el a vadaspark létrehozása. Eleinte néhány őz és vaddisznóból állt az állatállomány. Napjainkban Európából, Ázsiából, Afrikából, Ausztráliából és Dél-Amerikából is láthatunk állatokat, köztük számos ritka és kihalófélben lévő egyedeket is.

A kb. 45 hektáros park területén az állatokat földrészenként elkülönítve, saját élőhelyüknek megfelelő körülmények közt helyezték el. Az állatok mellett természetes erdei környezetben kilátót, állatsimogatót, büfét, ajándékboltot is találunk.

Tipp:

Érdemes a reggeli, délelőtti órákra tervezni a Szegedi vadaspark látogatását, mert a sok állat végignézése közben repül az idő. A terület nagysága miatt, pedig jól jöhet egy kényelmes cipő.

A képet készítette (2005. július 9): Bernard Landgraf (User:Baerni) – CC BY-SA 3.0

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek