fbpx

Szegedi Vadaspark

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg a kapuit, a nagyközönség számára. Ezzel kiérdemelve Magyarország legfiatalabb állatkertje címet.

Szegeden már a hatvanas években tervezgették egy állatkert létrehozását, ennek ellenére csak a nyolcvanas években társadalmi munkában indult el a vadaspark létrehozása. Eleinte néhány őz és vaddisznóból állt az állatállomány. Napjainkban Európából, Ázsiából, Afrikából, Ausztráliából és Dél-Amerikából is láthatunk állatokat, köztük számos ritka és kihalófélben lévő egyedeket is.

A kb. 45 hektáros park területén az állatokat földrészenként elkülönítve, saját élőhelyüknek megfelelő körülmények közt helyezték el. Az állatok mellett természetes erdei környezetben kilátót, állatsimogatót, büfét, ajándékboltot is találunk.

Tipp:

Érdemes a reggeli, délelőtti órákra tervezni a Szegedi vadaspark látogatását, mert a sok állat végignézése közben repül az idő. A terület nagysága miatt, pedig jól jöhet egy kényelmes cipő.Booking.com

A képet készítette (2005. július 9): Bernard Landgraf (User:Baerni) – CC BY-SA 3.0

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek