fbpx

Szentendrei Skanzen

Szentendrei Skanzen

A Szentendrei Skanzen egy 60 hektáron elterülő, több tájegység építészetét és az emberek életmódját bemutató szabadtéri néprajzi múzeum. A múzeum 400 épületből és kb. nyolcvanezer műtárgyból áll. A látogatásra érdemes minimum egy egész napot rászánni, vagy előre megtervezni az útvonalunkat a Szentendrei Skanzenen belül.  A tematikus tárlatokon kívül, időszaki és állandó kiállításokkal is várják a látogatókat.

 

Ismét színházi fesztivált tartanak a Skanzenben

    Szentendre, 2022. május 28., szombat (MTI) – Második alkalommal rendez színházi fesztivált az Ivancsics Ilona és Színtársai a szentendrei Skanzenben. Az előadássorozatnak a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Amfiteátruma ad otthont június 17. és 26. között – tájékoztatta az MTI-t Ivancsics Ilona.

    A Szabadtéri Játékok a Skanzenben elnevezésű színházi fesztivál célja a színpadi produkciók műfaji sokszínűségét és a minőségi színház élményét nyújtani a nézőknek, amihez hasonló értékrendet képviselő színházakat is hívnak itthonról, de akár a határon túlról is – mondta el a társulat művészeti vezetője.
    A 2021 után idén második alkalommal megrendezendő fesztiválon négy előadás szól a felnőtteknek. A programsorozatot a Fekete István regényéből készült és Neumark Zoltán által megzenésített A Koppányi aga testamentuma című nemzeti daljáték nyitja az Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában. Június 20-án Böhm-Korcsmáros Szép nyári nap című musicalje, a Magyarock Dalszínház produkciója várja a közönséget.
    Június 22-én Urmai Gabriella Kilépőkártya című házassági pszicho-fitnesze látható szintén az Ivancsics Ilona és Színtársai közreműködésével.
    Az amerikai Dan Goggin Apácák című zenés komédiája június 24-én várja a publikumot a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában.
    Ebben az évben a kisebbeknek külön programokat kínálnak, június 18-án az Akarsz velem kóborolni? című zenés-mesés kalandjátékkal várják őket Ivancsics Ilona és Színtársai, június 25-én pedig A leleményes lány című interaktív bábelőadást élvezhetik a kicsik a Batyu Színház előadásában, melyre a belépés díjtalan.
    A programokról és a jegyvásárlásról a www.iiszt.hu oldalon lehet tájékozódni.

hda \ pmg

MTI 2022. május 28., szombat 12:15

A Szentendrei Skanzen állandó kiállításai:

  • Felső-Tiszavidék
  • Alföldi mezőváros
  • Kisalföld
  • Nyugat-Dunántúl
  • Bakony, Balaton-felvidék
  • Dél-Dunántúl
  • Felföldi mezőváros
  • Észak-magyarországi falu
  • Erdély (építés folyamatban)

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek