fbpx

Visegrádi vár

Visegrádi vár

Magyarország talán legszebb tájegységén, a Dunakanyarban találhatjuk a Visegrádi várat. A középkorban az egyik, ha nem a legfontosabb erődítménye volt az országnak. A Visegrádi vár napjainkban fontos turisztikai létesítmény, számos állandó kiállítással várja a látogatókat. A Fellegvárból, nem mellékesen, a Dunakanyarra gyönyörű kilátás tárul elénk.

A Visegrádi vár állandó kiállításai:

  • A vár történetét bemutató kiállítás.
  • A Visegrádi vár maketten rekonstruált erődrendszere.
  • A Szent Korona hiteles másolata és a Visegrádi várhoz kötődő története.
  • Középkori panoptikum.
  • Vadászati – halászati kiállítás.

Hírek Visegrádról:

Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV több megállójában a Dunakanyarban

Budapest, 2022. május 1., vasárnap (MTI) – A Zöld Dunakanyar Program keretében 80 fecskebölcsőt kapott a MÁV a Zöld Dunakanyar Alapítványtól, a műfészkek csaknem a felét már fel is szerelték négy megállóban – közölte a vasúttársaság vasárnap honlapján.

Hangsúlyozták: a MÁV-nak fontos a természeti értékek megőrzése, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve már tavaly az ország számos vasútállomásán helyeztek ki fecskebölcsőket.
Ezekkel a kerámiából készült műfészkekkel a céljuk az, hogy alkalmas helyeket biztosítsanak a felújított állomásokon is a fecskéknek a fészkelésre.
A Zöld Dunakanyar Alapítványtól kapott fecskebölcsők közül a héten négy helyszínen 38-at szereltek fel: Nagymaros-Visegrádon 16, Kismaroson és Nagymaroson 6-6, Verőcén pedig 10 várja a madarakat.
A fecskebölcsők alá deszkákat is rögzítenek, hogy az állomás környezete is tisztán tartható legyen.
Tavaly a MÁV a Szeged-Békéscsaba vasútvonal mentén kilenc, a dél-dunántúli térségben tíz állomáson helyezett el 180-180 fecskebölcsőt. Idén újabb tíz dél-dunántúli helyszínre szeretnének kirakni még 160 darabot – jelezték.

bss \ bvz \ ppd

MTI 2022. május 1., vasárnap 9:02Booking.com

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek