fbpx

Esztergom látnivalói egész évben várják a turistákat

Esztergom látnivalói egész évben várják a turistákat

Esztergom látnivalói között, elsősorban a Bazilikát és az Esztergomi várat szokták említeni. De ezeken kívül jó néhány látnivalót találhatunk Esztergom városában, amelyeket egész évben megtekinthetünk.

Esztergom látnivalói: Bazilika éjjel Forrás: Pixabay.com

Esztergomi Bazilika

Ha Esztergom látnivalóiról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a Bazilika mellett. A monumentális klasszicista stílusban épült Bazilika az ország legnagyobb egyházi épülete. Épületén belül foglal helyet a Bakócz-kápolna és a Főszékesegyházi Kincstár gyűjteménye. Néhány érdekességet itt olvashatsz a bazilikáról.

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 1.

Booking.com

Esztergomi Vármúzeum

Közvetlenül a Bazilika mellett található, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma. Királyok és vallási vezetők egykori lakhelye. Megtalálható benne várbörtön, lovagterem, Királyi kápolna. A fehér torony kilátóból pedig, fantasztikus kilátás tárul elénk Esztergom látnivalóira .

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 1.

Esztergom látnivalói : Esztergomi Vár Forrás: Pixabay.com

Víziváros

Esztergom látnivalói közt érdemes megemlíteni a Vízivárost, ahol kellemes sétákat tehetünk. A Várhegy alatt elhelyezkedő városrészben találhatjuk az egykori városfalat. Jó néhány török kori történelmi emlék is fellelhető. Korhűen felújítva találhatunk egy dzsámit is, ahol helytörténeti és kortárs alkotásokkal ismerkedhetünk meg.

Esztergom látnivalói : Víziváros Forrás: Pixabay.com

Keresztény Múzeum

A keresztény Múzeum a Prímás Palota épületében kapott helyet. A középkortól-napjainkig vannak kiállítva vallásos műalkotások. Nagyon gazdag és színvonalas kiállítás, és tárlatvezetés fogadja a látogatókat.

Cím: 2500 Esztergom, Mindszenty tér 2.

Duna Múzeum

A Környezetvédelem és vízgazdálkodásról kapunk betekintést ebben a múzeumban. Hajózásról, víz erejének felhasználásáról, vízzel kapcsolatos innovációkról kapunk érdekes információkat. A kiállításon hajómaketteken, régi vizes palackokon, kívül interaktív eszközök segítségével mutatják be pl. a klímaváltozás következményeit.

Duna Múzeum címe: 2500 Esztergom, Kölcsey utca 2.

Árvíz

Balassa Bálint Múzeuma

Esztergom és térségének régészeti, képzőművészeti, néprajzi művészetének ad helyet. Egyedülálló hajómakett, valamint jelentős fegyvergyűjtemény is megtekinthető. A rendkívül gazdag gyűjteményből, más múzeumok is szoktak kölcsönözni tárgyakat, saját kiállításainak kiegészítésére.

Cím: 2500 Esztergom, Mindszenty tér 5.

Babits Mihály Emlékház

Fantasztikus a kilátás Esztergom látnivalóira, ezáltal méltán kap helyet, Esztergom látnivalói között, a Babits-villa. Sok érdekességgel szolgál a költő életéről. Az idők során írók, költők, festők, színészek törzshelye lett, amiről az autogram fal is árulkodik.

Cím: 2500 Esztergom, Babits Mihály utca 11.

Prímás Pince

A több mint tíz méteres belmagasságú pincerendszer, rakott téglás boltíveivel egyedülálló Esztergom látnivalói között. Az étterem és ajándékbolt mellett megtalálható egy 90 méter hosszú alagút. A Barkóczy alagút egy ingyenes kiállításnak ad helyet, amely bemutatja a Kárpát medence borvidékeit, jellemző szőlőfajtáit és a borkészítést. Borkóstolásra is lehetőség van.

Booking.com

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek