fbpx

Visegrád látnivalói a Fellegvártól, a Pálinkamúzeumig

Visegrád látnivalói a Fellegvártól, a Pálinkamúzeumig

Fellegvár forrás: Pixabay.com

Visegrád látnivalói közt a Visegrádi Fellegvár szerepel első helyen, mert gazdag történelmi múltjával, jelentős szerepet játszott hazánk múltjában. A Történelem folyamán több aranykora is volt Visegrádnak. Lerombolták majd újjáépítették, és ezt többször is megtörtént. Ma jelentős turisztikai célpont.

Booking.com

A Visegrádi Fellegvár

A mai várat IV. Béla és felesége idején kezdték el építeni. Károly Róbert magyar király ideje alatt, a Visegrádi királytalálkozót bonyolították le Visegrádon. Mátyás király uralkodása alatt felújították és a kultúra fejlődése vette át a szerepet. A mai V4-ek is a várban írták alá az együttműködési szerződést.

Visegrád látnivalói: Palotajátékok forrás: Pixabay.com

A Várhegy tetejét megmászva, némi belépőjegy és parkolódíj ellenében, megcsodálhatjuk a fantasztikus kilátást, és Visegrád látnivalóit. A látogató Vártörténeti és Szent Korona kiállítást nézhet meg. 1335 visegrádi királytalálkozó emlékére Panoptikumban sétálgathat. Középkori fegyverkiállítás és szabadtéri hadieszköz bemutató várja a látogatókat. Remek program akár gyerekekkel is végigjárni, és megcsodálni a Fellegvárat.

Páncél forrás: Pixabay.com

Alsóvár Salamon-torony

A 13. században épült hatszögletű alapzatú bástya, napjainkban Visegrád történeti kiállításaként funkcionál. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok egyik helyszíneként, lovagi tornákat szoktak itt megrendezni. Minden év július második hétvégéjén rendezik meg a Palotajátékokat. Itt akad bőven Visegrád látnivalóiból, koncertek, táncbemutatók, vásári komédiák szórakoztatják a publikumot. Királyi Borudvarban olthatjuk szomjunkat és a kézműves vásárban költhetjük el megmaradt forintjainkat. Az esti fáklyás felvonulás hangulata teszi felejthetetlenné, a Visegrádi kirándulásunkat.

Mátyás Király Múzeum

Rendezett és felújított udvar és kiállítási terület fogadja a látogatókat, ezenkívül színvonalas tárlatvezetésben lehet részünk. A régi királyi palota leletei mellett újjáépítve is megnézhetjük, például a Herkules-kutat, ami a mai ezer forintos bankjegy hátoldalán látható.

cím: 2025 Visegrád, Fő utca 23.

Zugfőzde Pálinkamúzeum

A pálinkamúzeum a tiltott pálinka főzés módszereit bemutató kiállítás. Megismerkedhetünk a pálinkafűzés történetével, alapanyagaival és akár egy pálinka túrán is részt vehetünk. A Pálinkamúzeum látványfőzdéjében, az elkészítési eljárást ismerhetjük meg.

Cím: 2025 Visegrád Rév utca 1.

Körte pálinka forrás: Pixabay.com

Aktívan Visegrádon

Nem kimondottan Visegrád látnivalói közé tartozik, de a fiatalabb korosztály biztosan örülni fog a következő néhány program lehetőségnek. Ezek mindegyike a bobpálya parkolójából elérhető, a sípálya van kicsivel odébb.

Cím: 2025 Visegrád, Fekete-hegy, Nagyvillám (Bob pálya)

Gokart és kalandpark

Visegrádon kívül helyezkedik el a 11-es út mentén, a 45-ös kilométerkőnél (Lepence-völgy). Gokartozni és kalandparkban kötél-és csúszópályán lehet leküzdeni az akadályokat.

Visegrádi Bob

Két pályán is le lehet csúszni. A nyári bob egy félcsőben siklik lefele, egy kicsit jobban kell figyelni a kanyaroknál. Az alpesit télen-nyáron lehet használni, hossza kb. 700 méter.

Drótkötélpálya (Canopy)

Kb. 100 méterre van a bob pálya mellett. A fák lombja felett száguldva lehet megcsodálni a csodálatos tájat. Kevésbé félősöknek ajánlott, bár az animátorok segítőkészek és az eszközök biztonságosak.

Nagyvillám kalandpark

A bob és a Canopy között ékelődött be a kalandpark. Három erősségi szint van és 45 játékelem, több korosztálynak is megfelelő pályákkal.

Nagyvillám sípálya

Ha tudsz síelni télen kipróbálhatod a Nagyvillám sípályát. Visegrádon nincs lehetetlen, nyáron a gyepen lehet síelni.

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek