fbpx

Richter Szafari Park

Richter Szafari Park

 (MTI) 2022. április 14.-től lesz látogatható Nagykőrösön a Richter Safari Park, Magyarország egyetlen autós szafari parkja, ahol csaknem kétszáz állat mindennapjait ismerheti meg a közönség – tájékoztatta a park az MTI-t.  

  A Richter Safari Park tájékoztatása szerint a látogatók három kilométer hosszú útvonalon végighaladva követhetik a vadállatok
életét. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark, és egy óriáskerék, a Safari Eye is várja a közönséget, az útvonal végén
felállított cirkuszsátorban cirkuszi előadásokkal is készülnek.

A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, a balatoni elefántfürdetés is itt lesz ezentúl Nagykőrösön, a park területén
található négyhektáros tóban.


A szafari park egyedülálló turisztikai látványosság, egyben egy hosszú folyamat eredménye, amely során a modern állatvédelmi
elvárásoknak eleget teszünk – idézi a tájékoztató ifjabb Richter Józsefet, a szafari park és a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját.
Mint mondta, a családtagként szeretett vadállatokat kivonják a cirkuszi munkából, és a szafari a továbbiakban egyfajta
vadállatmenhelyként is fog működni, külföldről is befogadnak állatokat.

A park egyedülálló attrakciója a szafarit megidéző élmény, ahol a látogatók közvetlenül közelről találkozhatnak az állatokkal, mintha egy valódi afrikai szafarira csöppentek volna.

A park széles körű állatgyűjteményében számos egzotikus faj található, beleértve az afrikai elefántokat, zsiráfokat, zebrákat, orrszarvúkat és más izgalmas állatokat. A Szafari Park kialakítása az állatok természetes élőhelyét utánozza, így a látogatók egyedi lehetőséget kapnak a vadonban való szabad mozgás megfigyelésére.

A park különlegessége a szafari túra, ahol a látogatók a saját autójukkal járhatják be a területet, és közvetlenül az állatok között közlekedhetnek. Emellett a park különböző interaktív bemutatókkal és etetési lehetőségekkel is szolgál, hogy a látogatók még közelebb kerüljenek a szafari élményhez.

A Richter Szafari Park nem csupán szórakozást kínál, hanem hangsúlyt fektet az oktatásra és a fajmegőrzésre is. Az állatok gondozása és a park fenntartható üzemeltetése része a szervezet elkötelezettségének a természetvédelem és az állatvédelem iránt. A park kialakítása és programjai egyaránt garantálják, hogy a látogatók felejthetetlen élményekkel térjenek haza.


A Richter Safari Park hétvégente és ünnepnapokon várja a közönséget, a tanítási szünetben pedig hétfő kivételével minden nap
nyitva tartanak.

Kép forrása:pixabay.com

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek