fbpx

Ha unod a wellnesst: kempingek a Dunakanyarban

Ha unod a wellnesst: kempingek a Dunakanyarban

Természetesen a wellnessezést sohasem lehet megunni, de ha egy kis túrázásra vágynál, megfelelő szállás alternatíva lehet a kempingezés. Kempingek a Dunakanyarban megfelelő kiindulási pontok lehetnek akár néhány kilométeres családi kiránduláshoz, vagy akár többnapos túraútvonalak bejárásához. Ezen megfontolásból gyűjtöttem össze néhány kempinget a Dunakanyarban.

Dobogókő Jurtaszállás

A Pilisszentkereszti Dobogókőjurta szállás, mint ahogy a neve is tükrözi jurtákban lehet megszállni. Mivel már a népvándorlás idején is jurtákban éltek őseink, ezért régről származó emlék köt bennünket ehhez a típusú szálláshoz. Ehhez párosul a hely spirituális mivolta, ami Dobogókő „a föld szívcsakrája” spirituális elképzelésből fakad. A spirituális elképzelést van aki elhiszi, van aki nem, egy biztos, a táj és a kilátás a Dunakanyarra fantasztikus. Az országos kéktúra útvonala is itt halad keresztül, de a környéken is rengeteg túrát tehetünk. Itt épült az ország első menedékháza és hazánk első sípályája, amely még ma is működik.

Jurta kemping Forrás: Pixabay.com

Cím: Pilisszentkereszt, Eötvös Lóránd u. 10

Dömös kemping

Következő kemping a Dunakanyarban, nagyon hangulatos és szép helyen van kb. 200 méterre a Duna parttól. Vízi túrázóknak remek állomás lehet. Legjobb választás, ha egy Rám-szakadék túrán szeretnénk részt venni, mert innen egy 7-8 km-es túrával egyszerűen barangolhatunk végig ezen a vadregényes túra útvonalon. A kemping jól felszerelt, van medence, klub helység, gyerekeknek játszóház, tusoló, ingyen wifi. A kemping területén étterem üzemel, finom és megfizethető ételekkel.

Cím: 2027, Dömös, Dunapart 1.

5billion stars camping

Forrás: Pixabay.com

Kisebb időutazásban lehet részünk a Pilismaróti 5billion stars camping vendégeként. Nagyszerű kilátás nyílik a néhány méterre folyó Dunára. A kemping mellett kikötő és étterem is van. Lehet bérelni kajakot, kenut, a szabad strandon pedig bármikor csobbanhatunk egyet.

2028 Pilismarót, rév utca 1

Zebegényi erdei sátortábor

Kempingek a Dunakanyarban Forrás: Pixabay.com

Ez a kemping kicsit kilóg a „kempingek a Dunakanyarban” sorából, mert néhány száz méterrel a Duna mellett a Gründ-réten csendes, gyönyörű területen helyezkedik el, Zebegény település külterületén. A volt úttörő tábort újították fel. Nyugodt erdei környezet várja a kirándulókat. Van sátor bérlési lehetőség, de sok jól kialakított sátorhely is van. Vezetett éjszakai túra, erdőismereti kirándulás, a hajnali vagy esti órákban vadlesen lehet részt venni.

2627 Zebegény, Fenyves út 33

Ipolykapu kemping

Tiszta rendezett környezet vár ránk, a Szob településen elhelyezkedő Ipolykapu kempingben. Telepített lakókocsiban vagy sátorban lehet megszállni. A sátorhelyek sövénnyel vannak elválasztva egymástól. A vendégek részére a parkolás ingyenes. Nem kimondottan a bulizós kempingek közé tartozik, inkább a pihenésre vágyóknak kedvez. Lehetőség van sportolásra, van tűzrakó hely, ingyen wifi és állatbarát.

2628 Szob, Park u. 11

Camping Pap-sziget

Szentendrén a Pap-szigeten ősfás környezetben elhelyezkedő kemping. A megszokott sátorhelyek és lakókocsik mellett, hangulatos cölöpökön elhelyezkedő kis faházak várják az ide látogatókat. A bungalók Dunára néző kilátással rendelkeznek. A szálláshely vendégei ingyen parkolhatnak és használhatják a wifit. Medence és étterem is van a kemping területén.

2000 Szentendre, Pap-sziget

Kisoroszi Szigetcsúcs Erdőterületi Táborozóhely

Talán a Dunakanyar legszebb helyén található, a Kisoroszi sziget csücskében. Érintetlen természet várja az ide látogatókat, akár kutyával is. Csak a Büfé és a kertmozi töri meg a vadkemping jelleget. Inkább bulizásra, sütögetésre alkalmas hely. A csodás panorámával rendelkező kemping mellett, Magyarország egyik legjobb szabad strandja helyezkedik el.

2024 Kisoroszi Szigetcsúcs

Jurta kemping

Kempingek a Dunakanyarban cikkem utolsó szálláshelye, Visegrádon a Mogyoró-hegyen található. Madaras László Erdei Iskola ad otthont a Jurta kempingnek. Elsősorban gyerekeknek szóló tematikus programlehetőségekkel, tanösvényekkel várják a látogatókat. Egész évben látogatható és szívesen fogadnak felnőtt csoportokat, családokat is. A sátorozási lehetőség mellett tíz fűthető faházzal és egy jurta faházzal tudnak elszállásolni 150 főt. Sok túraútvonal kiinduló pontja, és a közelben is sok programlehetőség van.

2025 Visegrád Mogyoró-hegy

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek