fbpx

Horvátország – Rafting túra Omisban

Horvátország – Rafting túra Omisban

Omisi nyaralásunk alatt volt alkalmunk végig rafting túrázni egy 8-10 km-es szakaszt a Cetina folyón. Vadregényes tájon, kristálytiszta Cetina folyón aktív 3-4 órás kikapcsolódás.

Indulás rafting túrázni

Miután megegyeztünk az egyik rafting túra szervezővel (Kb. 220 kuna / fő), másnap reggel szervezetten indultunk az egyik parkolóból. Amint megtelt a busz már indultunk is fel a hegyekbe. Meglehetősen komoly szerpentineken kacskaringózva fel a rafting túra kiindulási pontja felé.

Miután megérkeztünk a Cetina partjára , a rafting túra indulási pontjára. Mindenki kapott mentőmellényt, meg egy-egy evezőt és egy hatszemélyes csónakot. Minden csónakot egy túravezető kapitány irányított.

Rafting túra Cetina folyón
Rafting túra csendes szakasz

A rafting túra első szakasza

Szóval evezőt ragadtunk és kétpercenként indítottak a szervezők egy-egy csónakot. A folyó fenti szakaszán csendes volt a víz sodrása, “csak” eveznünk kellett. A rafting túra középső szakaszához érve, kissé erősödött a víz sodrása és sziklákat, farönköket is ki kellett kerülnünk a csónakkal. Az izgalmak itt kezdődtek, mert 50-70 méter hosszú zúgókon keresztül vezetett az utunk, amiken sikeresen áthaladtunk.Booking.com

Az óriászúgó leküzdése

Fél távnál tarthattunk ekkor és egy 15 perces pihenőt tartottunk. A bátrabbak úszhattak egyet a kristálytiszta folyó, egyébként elég hideg vízében. Továbbindulás után egyre több zúgón keltünk át és a víz sodrása is egyre gyorsult. Nekünk első rafting túrán résztvevőknek igencsak leesett az állunk, amikor megpillantottuk a folyó egyik legnagyobb zúgóját. Egyrészt szépsége, másrészt ereje miatt. De a túravezető segítségével sikerült leküzdenünk az akadályt és csendesebb vizekre eveztünk.

Raftin túra
rafting túra a cetinán
A raftig túra meredek sziklafalak
Rafting túra szurdok

A rafting túra utolsó szakaszán meredek sziklafalakkal övezett, mély szurdokon haladtunk keresztül, ami egy érintetlen, zord ugyanakkor csodálatos látványt nyújtott.

Ugrás 6 méter magasból

A bátrabbaknak lehetősége volt egy hatméteres szikláról a folyó vizébe ugrani, ezt mi kihagytuk.

A raftig túra összegzése

Ahol kikötöttünk várt ránk a busz és visszaszállított mindenkit omisi kiindulási pontunkra. Összességében 7 és 11 éves gyerekekkel is remek szórakozást nyújtott. Kezdő rafting túrázóknak és haladóknak egyaránt ajánlott túraútvonal. Érdemes fürdőruhában menni.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek