fbpx

Horvátország – Rafting túra Omisban

Horvátország – Rafting túra Omisban

Omisi nyaralásunk alatt volt alkalmunk végig rafting túrázni egy 8-10 km-es szakaszt a Cetina folyón. Vadregényes tájon, kristálytiszta Cetina folyón aktív 3-4 órás kikapcsolódás.

Indulás rafting túrázni

Miután megegyeztünk az egyik rafting túra szervezővel (Kb. 220 kuna / fő), másnap reggel szervezetten indultunk az egyik parkolóból. Amint megtelt a busz már indultunk is fel a hegyekbe. Meglehetősen komoly szerpentineken kacskaringózva fel a rafting túra kiindulási pontja felé.

Miután megérkeztünk a Cetina partjára , a rafting túra indulási pontjára. Mindenki kapott mentőmellényt, meg egy-egy evezőt és egy hatszemélyes csónakot. Minden csónakot egy túravezető kapitány irányított.

Rafting túra Cetina folyón
Rafting túra csendes szakasz

A rafting túra első szakasza

Szóval evezőt ragadtunk és kétpercenként indítottak a szervezők egy-egy csónakot. A folyó fenti szakaszán csendes volt a víz sodrása, „csak” eveznünk kellett. A rafting túra középső szakaszához érve, kissé erősödött a víz sodrása és sziklákat, farönköket is ki kellett kerülnünk a csónakkal. Az izgalmak itt kezdődtek, mert 50-70 méter hosszú zúgókon keresztül vezetett az utunk, amiken sikeresen áthaladtunk.Booking.com

Az óriászúgó leküzdése

Fél távnál tarthattunk ekkor és egy 15 perces pihenőt tartottunk. A bátrabbak úszhattak egyet a kristálytiszta folyó, egyébként elég hideg vízében. Továbbindulás után egyre több zúgón keltünk át és a víz sodrása is egyre gyorsult. Nekünk első rafting túrán résztvevőknek igencsak leesett az állunk, amikor megpillantottuk a folyó egyik legnagyobb zúgóját. Egyrészt szépsége, másrészt ereje miatt. De a túravezető segítségével sikerült leküzdenünk az akadályt és csendesebb vizekre eveztünk.

Raftin túra
rafting túra a cetinán
A raftig túra meredek sziklafalak
Rafting túra szurdok

A rafting túra utolsó szakaszán meredek sziklafalakkal övezett, mély szurdokon haladtunk keresztül, ami egy érintetlen, zord ugyanakkor csodálatos látványt nyújtott.

Ugrás 6 méter magasból

A bátrabbaknak lehetősége volt egy hatméteres szikláról a folyó vizébe ugrani, ezt mi kihagytuk.

A raftig túra összegzése

Ahol kikötöttünk várt ránk a busz és visszaszállított mindenkit omisi kiindulási pontunkra. Összességében 7 és 11 éves gyerekekkel is remek szórakozást nyújtott. Kezdő rafting túrázóknak és haladóknak egyaránt ajánlott túraútvonal. Érdemes fürdőruhában menni.

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek