fbpx

Krakkói városnézés

Krakkói városnézés

Utazás Krakkóba

Autóval mentünk a családdal Lengyelországba, Szlovákián keresztül Zólyom, Zsolna érintésével érkeztünk meg Auschwitzba. Krakkói városnézést és auschwitzi tábor látogatást terveztünk.

A szállásunk Auschwitzban foglaltuk , ott olcsóbban lehet megszállni mint Krakkóban. Egy csendes utcában, kedves házigazda, igényes lakással fogadott bennünket.Booking.com

Krakkói városnézés

Másnap indultunk is krakkói városnéző túránkra. Krakkóban nagyon nehéz közlekedni és parkolóhelyet találni, kb. 1 óránkba telt mire beértünk a város szélétől a központba, ezért érdemes fizetőst keresni. Néhány perces sétával elérkeztünk Krakkói városnézésünk kiinduló pontjára, Krakkó főterére (Rynek Glówny).Krakkó főtere-Rynek Glówny

Posztócsarnok-Rynek glówny

A tér közepén a Posztócsarnok helyezkedik el. Mellette a városháza tornya áll, amit mi néhány zloty ellenében meg is másztunk. Legyőzve tériszonyt, klausztrofóbiát jutottunk fel a torony tetejére, de a látvány mindenképpen kárpótolt minket. Krakkó csodálatos látképe tárult elénk. Ezen kívül a téren található még a Mária templom is, amit krakkói városnézésünk alkalmával érdemes beiktatnunk. A tér többi részén árusok kínálják a portékájukat, a kürtős kalácstól a festményeken keresztül, a frissen sültekig. Üzletek, kávéházak és éttermek veszik körbe a főteret.

Királyi kastély-Wawel-domb

Amikor végeztünk a tér körbejárásával, néhány perces sétával eljutottunk a királyi dombhoz (Wawel-domb), amelynek leghíresebb építménye a katedrális, ahova belépve rögtön megérinti az embert a több száz éves lengyel történelem és vallásosság. Lehet jegyet váltani a toronyba, ahol akkora harangok vannak, hogy megkongatni is emberpróbáló feladat. Az elkészítésükről és a helyükre emeléséről nem is beszélve. A Wawel-dombon található a királyi vár is, melyben megtekinthetők a királyi lakosztályok, fogadótermek, egy kincs- és fegyvertár is.

Wawel dombBooking.com

Zsidó negyed-Kazimierz

A domb nevezetességeinek megtekintése után 5 perces séta a zsidó negyed (Kazimierz), ahol a mai napig komoly felújítások zajlanak. Ellentétben a negyed néhány évtizedes rossz hírével, krakkói városnézés alkalmával már nyugodtan ellátogathat oda bárki, mert látnivaló van bőven és az éttermek, kávézók tucatjai szívélyesen fogadják a turistákat.

Krakkói városnézés Összegzése

Krakkót havi szinten több ezer turista látogatja, mindenképp érdemes ellátogatni és megnézni a város nevezetességeit. Egynapos krakkói városnézésünk alatt csak a töredékét tudtuk megnézni a látnivalóknak. A lépésszámlálóm több, mint húszezer lépést jegyzett, ami 15 km körüli távolságot jelent. Érdemes kényelmes lábbelit választani. Lehetőség van elektromos kisautók bérlésére idegenvezetéssel, illetve lovashintóval is végigjárhatjuk Krakkó nevezetességeit.

Krakkó városnézés lovashintóvalBooking.com

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek