fbpx

7 szuper Dunakanyar kirándulás a természet kedvelőinek

7 szuper Dunakanyar kirándulás a természet kedvelőinek

1. Dunakanyar kirándulás: Búbánatvölgy

Forrás: wikipedia.org

Kis horgász tavak mellett a Visrgrádi-hegység kevésbé látogatott, vadregényes, hangulatos Dunakanyar kiránduláson vehetünk részt. Esztergom központjából indulva, egy 13 kilométer hosszú közepes nehézségű túra vár a kirándulókra.

2. Dunakanyar kirándulás: Strázsa-hegy

Forrás: wikipedia.org

Esztergom kertvárosában található Kis- és Nagy-Strázsa-hegy. Innen izgalmas Dunakanyar kirándulásokat lehet tenni, a fokozottan védett Strázsa-barlanghoz. Szintén kiváló úti cél lehet a Sátorkőpusztai-barlang. A Kis-Strázsa-hegy tetején lévő kilátóból remek panorámában gyönyörködhetünk.

3. Dunakanyar kirándulás: Pilisszentléleki körtúra

Forrás: wikipedia.org

Egy közepes nehézségű 12 kilométer hosszú kirándulást tehetünk a Pilisszentléleki körtúrán. A pálos kolostor romjai, a Római úton keresztül haladva, a Két-Bükkfa-nyereghez, a Fekete-kőhöz és a Sasfészekhez is eljuthatunk.

4. Dunakanyar kirándulás: Ligeti-tó, és környéke

A Dunakanyarban kirándulók részére lett kialakítva a Ligeti-tó, és környéke. Családdal, barátokkal remek hely a természetben sétálni, beszélgetni egyet. Népszerű a horgászok körében is. A Duna árterén keletkezett, és a Hétkápolna dombjából fakadó források biztosítsák a víz utánpótlást. Itt lehet megtalálni a Váci Ártéri Tanösvényt is, ami az ártér élővilágát hivatott bemutatni. Sajnos nincs túl jó állapotban, csak a bátrabb kirándulóknak ajánlott.

5. Dunakanyar kirándulás: Márianosztra

Mária-forrás Szob

Ismert zarándokhely a Börzsöny déli részén. A Magyarok Nagyasszonya- bazilika és kolostor található itt. Az egykor kolostorként működő épületet, Nagy Lajos király építette az egyetlen magyar alapítású, pálos szerzetesrend részére. Most a kolostor épületében börtön működik. A Magyarok Nagyasszonya-kegyhelyet zarándokcsoportok látogatják és évente többször tartanak búcsút is.

6. Dunakanyar kirándulás: Leányfalu

Leányfaluban a helytörténeti tanösvényen, 15 helyszín érintésével sétálhatunk végig a 4 km-es szakaszon. A Dunakanyar ligetes, erdős részei vonzották a művészeket, színészeket tehetős embereket, akik csodálatos villákat, nyaralókat építettek ide. Móricz Zsigmond, és Karinthy Frigyes is gyakran nyaralt itt.

7. Dunakanyar kirándulás: Nagymaros

Remete-barlangok a Szent Mihály-hegyen

Igazi turistaparadicsom a Börzsöny és a Visegrádi-hegység találkozásánál. A Dunakanyarban tett kirándulásaink során az egyik legszebb fekvésű település. Kittenberger Kálmán a híres Afrika kutató is élt Nagymaroson. Egykori otthona ma múzeumként üzemel, Kittenberger u. 20. szám alatt található. A Remete-barlangokat a Szent Mihály-hegyen, egy szép turistaút mentén lehet megközelíteni. A még most is termő szelídgesztenyést, Róbert Károly ültette. Juliánus-kilátó a Hegyes-tetőn 482 méter magasan található és szuper kilátást nyújt a Dunakanyarban kirándulóknak.

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek