fbpx

Omisi látnivalók

Omisi látnivalók

Fortica erőd

Omis látnivalói közt elsőként a Fortica erődöt említeném meg. Az alagút és a város felől is fel lehet jutni az erődhöz. Az alagút felől nem könnyű a terep, de egy óra alatt fel lehet érni az erődhöz. Belépő 40 kuna. Érdemes kényelmes cipőben elindulni. Reggeli vagy esti órákban ajánlott nyáron. A kilátás csodálatos, aki Omisban jár annak kihagyhatatlan. A város felőli út kicsit hosszabb, de könnyebb a terep. A kilátás arrafelé is remek.

Csónakkal a Cetinán

Motoros kishajóval lehet eljutni a Malomig. Folyóparton a városban lehet mindig találni szabad hajót, csónakot. Csodaszépek a folyó két oldalán a hegyek. Gyönyörű a kristálytiszta víz, melyben lehet látni a halakat, halrajokat. A Malomnál egy étterem üzemel, kb. 1 óra szabadidő van. Grillezett ételeket, pizzát és egyéb finomságokat lehet fogyasztani. Az 1 óra elteltével indul vissza a kiindulási pontra a hajó. Kellemes kikapcsolódást nyújt a Cetinán végighajózni. Omisi látnivalók közt szerintem ez a program viszi a pálmát. Akár gyerekekkel is jó programot kínál. Bővebb leírás egy omisi nyaralásról itt.

csónakkal a Cetinán

Cím: Put Svetog Stipana 3, 21310, BorakBooking.com

Mirabella erőd

Nem nehéz feljutni az erődbe, egy lépcsősor indul felfelé az óvárosból. Érdemes kora délelőtt vagy az esti órákban menni, mert kisebb a tömeg és a hőmérséklet is elviselhetőbb. Nem túl megerőltető és szép az út az Erődig. Omis látnivalóit innen madártávlatból lehet megcsodálni.
Csodálatos kilátást nyújt a városra és a tengerre. Felnőtteknek 30 kuna, gyerekeknek 10 kuna a belépő ára.

Cím: Četvrt kralja Slavca 16, 21310, Omiš

Éttermek

Omis látnivalói közt mindenképpen meg kell említeni a gasztronómiai élményeket. A szűk utcákat járva lépten-nyomon éttermekbe, kávézókba botlik a turista. Ezért csak néhányat emelnék ki a sorból, amelyeket érdemes meglátogatni.

Konoba Palacio egy kissé más a manapság megszokott éttermektől. Nincs étlap, csak hal vagy hús és saját igényekre szabják az ételt. Az étterem Naklice faluban van, ami gyalog egy erős 20 perces séta, autóval 10 perc Omisból.

Cím: Naklice 52, Omis 21292

Brzi Gonzales is a városon kívül helyezkedik el, de mindenképp érdemes meglátogatni a helyet. Autóval 3 perc, gyalog 15 perc alatt oda lehet érni Omis központjából. A kiszolgálás nagyon kedves, az ételek nagyon finomak és az adagok hatalmasak.

Cím: Brzet 4, Omis 21310 Horvátország

A térképes keresővel könnyedén találhat szállást magának:Booking.com

Kérlek érdeklődj!

Mielőtt útrakelsz, kérlek mindeképpen érdeklődj adott látnivaló kapcsán a helyi elérhetőségeken, a nyitvatartásról, jegyárakról és egyéb tudnivalokról. Előfordulhat , hogy a cikk írása után nem frissülnek az információk!

Ezek a látnivalók is érdekelhetnek